Obstawiam , ze już wcześniej miałeś podwyższony cukier . Stężenie glukozy we krwi rano, na czczo mieszczące się w przedziale od 100 do 125 mg/dl (5,6-6,9 mmol/l), stanowi wskazanie do pogłębienia diagnostyki i wykonania testu obciążenia 75 g glukozy. Lekarz widząc taki wynik powinien Ci zlecić wykonanie testu. Musisz jeszcze pamiętać, że [...]
Jesteśmy głodni jeżeli mamy zbyt mało cukru we krwi. Tłuszcze obniżają IG posiłku więc nie będzie skoków insuliny co za tym idzie cukier będzie utrzymywał się na stałym poziomie więc nie będziemy głodni.
Zwykla inse bijesz. Hgh blokuje wydzielanie insy naturalnej o ile sie nie myle i cukier predzej bedzie wyzej niz nizej Zreszta zbadaj poziom hgh 4h po tym pepcie,igf przed, po 4tyg reg bicia i wszystko bedziesz wiedziec Zmieniony przez - tanieodzywianie w dniu 2016-07-17 00:58:20 Zmieniony przez - tanieodzywianie w dniu 2016-07-17 00:59:59 [...]
Nie mial to byc atak wymierzony w Ciebie, ale w informacje "Zróżnicowanie pod względem indeksu glikemicznego sprawia, że tego typu preparaty podnoszą zarówno, szybko poziom glukozy, jak też utrzymują długoterminowo wyrównany poziom tego cukru we krwi' - ktora nie jest faktem, tylko czescia reklamowego hasła i tak tez nalezy je postrzegać. [...]
[...] myśląc, że to całkiem dobre źródło białka – i mają rację Ale do tego nie wolno zapominać, że, podobnie jak mleko, twaróg zawiera laktozę (i nie jest to wcale cukier prosty, tylko dwucukier – złożony z glukozy i galaktozy), która trawi się w organizmie dość długo w porównaniu do innych cukrów. Nie powoduje ona więc zbyt [...]
Na diecie UD2 kiedy bylem kompletnie wyolukany z glikogenu, robilem pomiary glukozy we krwi po podaniu roznych dawek bcaa nie pamietam szczegolow, ale generalnie cukier podnosil sie tak samo jak po podaniu wegli, Jezeli nie jestes w ketozie to moze wyglada to inaczej, ale mimo wszystko daje do mysle, ja wezme te zapasy bcaa ktore mam (na jakies [...]
[...] Proces odnowy glikogenu przebiega najintensywniej w ciągu pierwszych 5-7 godzin po wysiłku, jednak jego całkowita resynteza następuje dopiero po upływie 24-48 godzin! Czy cukier i słodycze są dobrym źródłem węglowodanów? Udział cukrów rafinowanych (sacharozy) w diecie osób intensywnie trenujących nie powinien przekraczać 20% ogółu energii. [...]
[...] bo zawiera standaryzowana ilość substancji czynnej co do dawkowania, na razie można dac 1 tabs rano i wieczorem i kontrolować jak bedzie wyglądał cukier, jednak, gdy ilosc cukru we krwi wymaga interwencji lekarza, to nie bawiłbym sie w doktora i skonsultował temat 2. równiez zmusisz sprawdzic, jak proidukt bedzie na [...]
Zjadasz cukier (sacharoza) -> Enzymy rozkładają go raz-dwa do cukrów prostych->Szybko wzrasta poziom cukru we krwi i zwiększa się ilość insuliny która musi odprowadzić tę ilość glukozy do komórek, niestety uwalnianie glukozy z sacharozy nie odbywa się stopniowo lecz szybko więc w momencie gdy komórki mięśniowe otrzymują za dużo glukozy jej [...]
Fermentowane napoje mleczne, jak kefir, jogurt, maślanka itp, mają najbardziej zbliżoną do mleka wartość odżywczą, wiec spoko. Tylko, ze zawierają przeciez cukier mlekowy (laktozę) i stosunkowo szybko podnoszą poziom glukozy we krwi. Jednorazowo nie można ich pić w dużych ilościach. Nie wolno jednak z nich rezygnować. Wybierać trzeba tylko [...]
[...] lodów Pieczywa białego Połączenie cukru, cholesterolu i kwasów tłuszczowych nasyconych ma szczególnie silny wpływ na wzrost poziomu cholesterlu. Bardzo często połączenie takie występuje w słodyczach, wyrobach cukierniczych, ciastach, ciastkach, lodach i deserach, gdzie cukier łączy się z masłem, śmietaną, mlekiem, margaryną czy jajkami.
heh Nie do tego zmierzam To jakie ma IG produkt zależ od tego jak szybko zostanie strawiony i jak szybko wzrośnie cukier po jego spożyciu we krwi. Jeśli produkt jest mało przetworzony to jego trawienie zachodzi wolniej, więc mniejsze jego IG. Przeciwnie jest jeżeli produkt jest przetworzony. Więc teraz mi powiedz jaki chleb będzie miał mniejszy [...]
1. Nie jestem pewien, ale Wartość energetyczna(ww)=12g, wartosc bialka = 0g, wartosc tluszczy = 0g, w koncu fruktoza to cukier czyli ww. 2. Takie pytania są do laików czyli google lub ludzi co uzywali w/w prodkt 3. j/w 4. i tak i nie, nie moze przesadzic, moze uzywac w MALYCH dawkach, osoba u mnie w rodzinie tez ma cukrzyce i Ci powiem do punktu 2 [...]
Nie zrozumiałeś mnie. :) Wiem o tym, że fruktoza to cukier prosty, monosacharyd który występuje zarówno w owocach, sokach owocowych, miodzie i.t.d Po prostu wrzucanie owoców do jednego wora z produktami zasobnymi w syrop glukozowo-fruktozowy to grube nieporozumienie. Przecież owoce są zasobne w witaminy, składniki mineralne oraz błonnik [...]
[...] dłuższy czas. Niski poziom ciał ketonowych występuje czasami u zdrowych kobiet w ciąży" To znalazlam w necie,ale i tak na zajeciach z biochemii mialam podobne rzeczy,wiec info sie zgadza Musisz jesc wiecej! Albo zbadaj sobie cukier. A moze bierzesz Stack II?Ten preparat bardzo podnosi poziom cukru we krwi ,imitując cukrzyce. pozdrawiam
[...] źle zidentyfikowanym procesem gotowania, lub najpewniej kolejną niesprawdzoną i błędną pseudo teorią. O co chodzi?: marchewka zawiera skrobię tj. węglowodan, czyli cukier wielokrotnie złożony, który poddany procesowi gotowania mógłby ulec rozłożeniu tzn. wiązania międzycząsteczkowe, uległy by zerwaniu czyli mogłaby wówczas np. glukoza [...]
[...] ale we krwi wszystko się wyjaśnia. Z grubsza Cola light, zero, max itd. wszystko co ma 0kcal i 0 cukru nie przeszkadza w redukcji. 3. Owoce, to fruktoza, fruktoza, to cukier prosty. Na redukcji raczej niemile widziane są owoce. 1-2 nisko ww ok. 4. Mleko, to nic wartościowego. Przetwory mleczne są raczej ok, ale niby trzymają wodę. 5. [...]
[...] jednak niewskazane jest spozywanie sporych posilkow na krotko przed rozpoczeciem cwiczen a zwlaszcza zawodow. 4)Weglowodany proste jak najbardziej tj. miód, dżem, marmolada, cukier i słodycze jednak nalezy uwazac bo wieksze dawki stymuluja wydzielanie insuliny, przyspieszajacej magazynowanie glukozy w watrobie oraz metabolizm glikogenu w [...]